Whistleblower
Login

Ildsjæl, Entreprenør & Verdensmand fylder 60 år

Medejer & Adm. Direktør for Verdensfirmaet Eryk, Jens-Christian Møller, runder et skarpt hjørne den 20. september hvor han fylder 60 år.

Jens-Christian har altid været en ildsjæl og en stædig en af slagsen, en ”knokkel-pukkel-man” som ofte ser muligheder i et udfordrende terræn, om det så gælder i forretningslivet eller i privaten med sine mange sportslige bestræbelser, er fokus altid den samme: UDVIKLING. CV’et indeholder mange uddannelser, BA, Ingeniør, Diplomleder og MBA i teknologi – alle som har givet ham den ballast og markedsforståelse som har gavnet ham i hans imponerende og ikke mindst inspirerende rejse fra lokal til global verdensmand og entreprenør der rejser kloden rundt for at lade sig inspirere af andre kulturer og udforske nye forretningsmuligheder.

Read in English

Igennem sin lange karriere har ”teknologi” været et overordnet tema og derfor ikke overraskende at det er industri og automationsbranchen som har bidt sig fast og hvor Jens-Christian har sat sit største præg gennem årtier af hårdt arbejde og viljestyrke. I slutningen af ​​90’erne/begyndelsen af ​​2000’erne var han ansvarlig for at starte en ny produktion i Polen for en Herning baseret virksomhed; han var blandt de allerførste danskere der etablerede en virksomhed i Pommern, hvor der i dag er en stærk klynge af danske virksomheder, og virksomheden han startede, beskæftiger i dag tusinder af medarbejdere.

I 2004 grundlagde han Eryk under navnet BIC Electric sammen med hans polske hustru Lucja Kalkstein (CFO), med base i Danmark og Polen, som et familiefirma. Eryk har vokset sig stort fra kun at tilbyde installationsservices til byggeindustrien i Danmark, til i dag at tilbyde elektrisk- og mekanisk installationsservices på globalt niveau i fire forskellige brancher med medarbejdere fra Danmark, Polen, Storbritannien, Rumænien, Ukraine og nu også Afrika efter etableringen af et internationalt lærlingeprogram. Målet er at kunne blive ved med bidrage til den teknologiske udvikling og holde hjulene i gang, specielt i Europa hvor der er mangel på arbejdskraft, men også bidrage til en bedre fremtid for Afrika, et kontinent som er præget af korruption og fattigdom med mangel på uddannelse og muligheder for de unge befolkninger.

For sin årelange støtte til dansk eksport og indsats i at fremme danske værdier og samfundsansvar i udlandet har han modtaget Danish Export Associations Diplom og H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje, tilbage i 2018. Den daværende Danske Ambassadør for Danmark i Polen, Ole Egberg Mikkelsen beskrev det meget rammende da han til overrækkelse af æresprisen sagde ” (…) baseret på opfindsomhed, hårdt arbejde og et internationalt udsyn – du skriver dig selv ind i en stærk iværksættertradition – Jyllands ånd”. Maj Winther Møller, CSO hos Eryk og Jens-Christian ‘s datter mener at opskriften på succes er faderens konstante fokus på win-win, hvor begge parter, leverandør såvel som kunde, kan optimere omkostningerne og forbedre konkurrenceevnen, trods det dynamiske og stærkt udfordrede marked med pandemi & krig som har medført supply-chain udfordringer og en ustoppelig inflation.

I dag er Eryk en global virksomhed med mere end 200 ansatte som sidste år udførte næsten 300 installationsopgaver i mere en 20 forskellige lande og som forventes at stige til det dobbelte inden for det næste årti med en service-hub i Afrika. Jens-Christian har en evne til at bevare begge ben plantet på jorden, ikke glemme sin integritet og sørge for også at bidrage med økonomisk støtte til humanitære hjælpeorganisationer. Den øgede protektionisme, specielt i krisetider, gør det sværere og sværere at bevæge sig frit over landegrænser, lande lukker sig om sig selv i frygt for hvad fremtiden byder, hvilket er stik modsat af hvad Jens-Christian prioriterer, udtaler Lucja Kalkstein, CFO og hustru. Jens-Christian har altid lagt vægt på at et firmas vigtigste asset er dets medarbejdere så et øget fokus på sikkerhed er en nødvendighed samtidig med at holde den teknologiske udvikling i gang. – Her er samarbejde på tværs af landegrænser essentielt. Nu runder han de 60 år, men er langt fra færdig da han nu har givet sig i kast med det Afrikanske kontinent. Selv udtaler han ”Som virksomhed står vi faktisk i samme situation som for 25 år siden. Dengang kunne vi ikke skaffe nok danske elektrikere, der ville være rejsemontører, og vi valgte derfor at åbne en afdeling i Polen og ansætte polske elektrikere. Nu er der også mangel på arbejdskraft i Polen og store dele af Europa, så derfor ser vi længere ud. Og her har Afrika en del at byde på, forklarer han”. Den 20. oktober holder Eryk sammen med Danmarks generalkonsulat i Lagos en konference om potentialet i Vestafrika. Her vil Eryk dele sine erfaringer. Læs og mere og tilmeld dig her.

Jens-Christian har bygget en imponerende karriere op hvor han udover at forbedre hundredvis af menneskers muligheder for et bedre liv også har bevist at intet er umuligt, for den der bærer viljen i sit hjerte og knokler for sine visioner – lidt kliche måske. Inderst inde gemmer der sig nok stadigvæk den lidt usikre ordblinde nordjyske dreng som aldrig helt føler sig god nok trods hans flotte karriere beviser det modsatte. Dette er måske også nøglen til hans succes – en øget fokus på udvikling, også når det gælder ham selv. Stort tillykke til Jens-Christian Møller.

Eryk logo Eryk logo Contact