Whistleblower
Login

BIC Electric vinder millionordre

50 medarbejdere i den polsk-danske virksomhed er det næste halve år beskæftiget med at opgradere en godt 30 år gammel borerig i Det Kaspiske Hav

Underleverandørvirksomheden BIC Electric, hvis danske afdeling er hjemmehørende i Herning, underskrev kort før årsskiftet en kontrakt sammen med en finsk ingeniørvirksomhed om at levetidsforlænge en borerig i Det Kaspiske Hav. – Med kontrakten vil 50 af vore teknikere være beskæftiget i ca. et halvt år, så projektet er absolut i den ‘større ende’ for BIC Electrics vedkommende, fortæller CEO Jens-Chr. Møller. Arbejdet omfatter en totalrenovering af boreriggen, der har opereret i det olierige område siden 1981. Konstruktionen er 66 x 62 meter og opererer på en havdybde på ca. 475 meter. BIC Electric skal sammen med sin finske samarbejdspartner udskifte og opgradere el-installationer og automatik – herunder alle el- og automatik-tavler samt de fire store dieselmotorer, der står for el-produktionen på riggen. I kontrakten er det aftalt, at BIC Electric udfører den el-tekniske og mekaniske montage i projektet.

Arbejder på tværs af grænser

– BIC Electric vandt i 2012 et udbud på el-teknisk service på Maersks produktionsplatforme i den danske del af Nordsøen. Lige siden har vi ønsket os flere kunder inden for offshore olie og gas, så vi er meget tilfredse med nu at have fået en ny, større kunde indenfor samme segment, siger Jens-Chr. Møller. Ved årets start havde BIC Electric omkring 100 medarbejdere. Virksomhedsgruppen har specialiseret sig i at installere og servicere komplekse el- og maskinanlæg indenfor industrien over hele verden, og med den nye offshorekontrakt i hus forventer man i virksomheden at øge medarbejderstaben til 130 i løbet af 2015.
– Desuden har BIC Electric for tiden fokus rettet mod arbejdet med at installere højteknologisk automatik-og produktionsudstyr for den tyske bilindustri. Lige nu er vi i gang med projekter i bl.a. Bruxelles, Wolfsburg og Bayern, oplyser Jens-Chr. Møller.

2015.03.24

Eryk logo Eryk logo Contact